Du er her:

Kickstart jeres internationale engagement gennem Discover Rwanda

Ved I hvordan mennesker med handicap lever andre steder i verden?
Ved I hvordan jeres erfaring fra arbejdet i Danmark kan bruges internationalt?
Ved I hvordan I kan kickstarte jeres internationale engagement gennem Discover Rwanda?

Kom til informationsmøde onsdag den 23. maj kl. 16-17 og hør mere om DH’s nye forløb, Discover Rwanda.

Discover Rwanda er for jer, der har lyst til at kaste jer ud i noget nyt, dele jeres viden og få international erfaring. Forløbet egner sig til alle lige fra store organisationer med mange ansatte til mindre frivillige foreninger med færre medlemmer.

Tre gode grunde til at engagere jer internationalt

  • Styrk jeres organisation i Danmark gennem internationale partnerskaber og den erfaring, I henter med hjem.
  • Få nye perspektiver på det at leve med et handicap og oplev hvordan personer med handicap andre steder i verden arbejder for deres rettigheder.
  • Støt personer med handicap i udviklingslandene med at engagere og organisere sig for at få indflydelse.

Med internationale partnerskaber kan I engagere jeres medlemmer på nye måder ved at tilbyde et større netværk, andre problematikker og spændende oplevelser.

Med Discover Rwanda kan I kickstarte jeres internationale engagement

Partnerskaber på tværs af lande kan være med til at inspirere personer med handicap rundt om i verden. Og styrke jeres organisation i Danmark.

Discover Rwanda er en gylden mulighed for at få ny viden og flere kompetencer. Forløbet introducerer jer til internationalt udviklingsarbejde gennem undervisning og rådgivning. I får mulighed for at besøge handicaporganisationer i Rwanda, opleve hvordan de arbejder og dele jeres erfaringer fra arbejdet i Danmark.

Forløbet består af to indledende kursusdage i Danmark og et besøg i Rwanda.

Kursusdagene introducerer jer til den politiske kontekst og samfundsforholdene i Rwanda samt de internationale muligheder i Handicappuljen. I bliver præsenteret for forskellige værktøjer, der kan hjælpe jer med at forstå den lokale kontekst og etablere et partnerskab med en organisation i Rwanda.

I Rwanda møder I ligesindede organisationer, der arbejder for det samme som jer, men i helt andre omgivelser. Formålet med besøget i Rwanda er at finde en potentiel partner, som I kan arbejde sammen med.

Foruden erfarne medarbejdere fra DH’s internationale afdeling, deltager også andre medlemsorganisationer i forløbet, som I kan sparre med.

Handicappuljen dækker alle udgifter forbundet med deltagelsen både ved kursusdagene i Danmark og besøget i Rwanda. Der er plads til tre deltagere fra hver organisation.

Få mere at vide på informationsmødet

DH’s nye forløb Discover Rwanda er en gylden mulighed for at få ny viden og flere kompetencer. Kom til informationsmøde den 23. maj kl. 16-17 og hør mere om forløbet, kursusdagene og rejsen til Rwanda.

 

Frivillige fra SUMH og NUDIPU-Youth, SUMHs partnerorganisation i Uganda, er ved at arrangere post-it noter på væggen under en lederskabstræning for unge med handicap i Uganda. Foto: Signe Daugaard, SUMH

 

 

Handicappuljen i DH

Handicappuljens formål er at styrke politiske, økonomiske og sociale rettigheder for mennesker med handicap i udviklingslandene.

Personer med handicap i udviklingslandene udgør en befolkningsgruppe på mere end 600 millioner mennesker.

De møder fordomme, diskrimination og stigmatisering, og har sjældent lige adgang til de i forvejen begrænsede ressourcer.

Puljen er finansieret af Udenrigsministeriet og er på omkring 28,5 mio. kr.

Læs mere om Handicappuljen her