Du er her:

Fællesprojekter

Kom til fyraftensmøde i Handicaporganisationernes Hus

tirsdag den 24. oktober 2017 kl. 15.00 – 17.30
med intro til Handicappuljen kl. 14.30 – 15.00

Hør om hvordan nogle af DHs medlemsorganisationer samarbejder om at støtte søsterorganisationer i udviklingslande til at opnå rettigheder for personer med handicap.

DH forvalter Handicappuljen med midler fra Udenrigsministeriet. Puljen kan søges af danske handicaporganisationer til at styrke politiske, økonomiske og sociale rettigheder for personer med handicap i udviklingslandene. Læs mere om handicappuljen her

Medlemsorganisationer med internationalt udviklingsengagement har efterspurgt erfaringer fra projekter, hvor flere handicaporganisationer er fundet sammen om et projekt, der således også involverer flere sydpartnere/søsterorganisationer i udviklingslandet. I de nye retningslinjer for Handicappuljen, der er undervejs, opfordres ansøgere mere end tidligere til, at gå sammen og ansøge om fællesprojekter. Det har en række fordele. Blandt andet giver det mulighed for, at organisationer, som ikke har en række ansatte til at varetage det internationale udviklingsarbejde, kan være med, bidrage til og få udbytte af at samarbejde med søsterorganisationer i lande i andre dele af verden.

For de, der ikke har kendskab til Handicappuljen vil der inden selve fyraftensmødet, der starter kl 15, være en halv times introduktion til det internationale udviklingsarbejde i regi af DH. Den foreløbige dagsorden derefter ser således ud:

  • DH introducerer til fællesprojekter under Handicappuljen. 
  • DHF og Hjerneskadeforeningen fortæller om projektsamarbejdet med Parasport Danmark (tidligere Dansk Handicap-Idræts Forbund) i Uganda. Projektet startede i 2014 og endnu en 3-årig fase er planlagt til næste år, når den nuværende fase udløber. Projektet fokuserer på at styrke alle tre ugandiske partnerorganisationer med fokus på især organisationsudvikling og fortalervirksomhed.

pause

  • DBS fortæller om projektsamarbejdet med DHF, DDL og LEV i Ghana. Projektsamarbejdet startede i 2008 og er nu i gang med tredje og sidste fase. Projektet sigter på at styrke samarbejdet mellem handicaporganisationerne i Ghana – nationalt såvel som i udvalgte distrikter. DH var med i de første faser, og paraplyorganisationen i Ghana, er fortsat med i projektet. 

  • Fælles diskussion om fællesprojekter, fx: Hvordan kan vi fremme samarbejdet mellem organisationerne, der samarbejder med partnere i de samme lande? Hvordan kan vi lære af de udfordringer, der kan være? Hvordan kan fællesprojekter bidrage til at flere medlemsorganisationer engagerer sig i internationalt udviklingsarbejde? Hvordan kan DH understøtte dette yderligere? Hvilken rolle kan og bør paraplyorganisationerne i landene spille?

Der vil være te/ kaffe, frugt og småkager, og i pausen er der desuden snacks og drikkevarer. 

Tilmelding til [email protected] senest 11. oktober 2017.