Du er her:

DH's programmer i Uganda

Frem til 2016 har Danske Handicaporganisationer en fast rammeaftale med Danida, som støtter DH's udviklingsarbejde i u-landene med 10 mio. kr. årligt.

DH påbegyndte sit samarbejde med handicapbevægelsen i Uganda i slutningen af 90erne og har bl.a. medvirket til, at NUDIPU (National Union of Disabled People of Uganda) har styrket medlemsindflydelsen på distrikts-, provins- og nationalt niveau og dermed lever op til handicaprepræsentationen i folkevalgte forsamlinger som nedfældet i Ugandas grundlov.

I henholdsvis 2015 og 2016 blev to landeprogrammer lanceret med forventet afslutning ved udgangen af 2017. Målsætningen er at fortsætte arbejdet for et inkluderende samfund, hvor personer med handicap kan leve et værdigt liv og udnytte deres rettigheder, bl.a. gennem bedre og mere effektiv repræsentation i de to paraplyorganisationer, NUWODU (National Union of Women with Disabilities of Uganda) og NUDIPU (National Union of Disabled People of Uganda.

Projekterne fokuserer på sikring af piger og kvinders seksuelle og reproduktive rettigheder samt indkomstskabelse gennem beskæftigelse.

Læs mere om samarbejdet med hhv. NUWODU her og med NUDIPU her.

 

 

 

 

Film om organisationernes udviklingsarbejde

undefined

Se flere film fra udviklingsprojekterne på DH's Youtube-kanal