Du er her:

Indsamling i 2015 til Nepal

Den 25. april 2015 blev Nepal ramt af et jordskælv, der målte 7,8 på Richter-skalaen. Mange tusinde mennesker er døde og endnu flere sårede. Den 12. maj ramte endnu et stort jordskælv i størrelsen 7,3.

Jordskælvene i Nepal i april og maj måned 2015 ramte Nepals befolkning hårdt og har berørt alle os med venner og partnere i Nepal. Mange mennesker med handicap er ramt hårdt og har samtidig vanskeligere ved at få adgang til den støtte, der ydes til ofrene.

DH indsamlede sammen med de Nepal-aktive medlemsorganisationer penge til fordel for handicaporganisationerne i Nepal. Frem til august 2015 blev der indsamlet 46.000 kr. Nepalgruppen under DH har planlagt og koordineret arbejdet. Pengene er brugt til at få den nepalesiske handicapbevægelse på fode igen.

Paraplyorganisationen NFDN koordinerer indsamlingen af information om personer med handicap efter jordskælvet

Billede: Kort efter jordskælvet samledes DH’s partnerorganisation NFDN under åben himmel udenfor hovedkontoret i Kathmandu til koordinerende møde om hvad der skal gøres for at følge op på situationen for de mange mennesker med handicap, der er berørte af jordskælvet.