Du er her:

ERFA møde om partner identifikation og forundersøgelser

Mandag den 1. april, 2019 blev der afholdt ERFA møde om Partner Identifikationsrejser (PI) og forundersøgelser (FU) med udgangspunkt i de 18 af slagsen, der blev afviklet i 2018 (se oplæg 1).

Tre medlemsorganisationer – Dansk Handicapforbund (DHF), Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH) og Landsforeneingen LEV – delte erfaringer og gode råd (se oplæg 2-4) om blandt andet:

  • Forskellen på en partner identifikation og en forundersøgelse
  • hvordan man griber  de forskellige analyser an
  • hvordan får man et reelt indtryk af en potentiel partner
  • hvordan man strikker et godt program sammen
  • og hvornår tager man den svære beslutning om ikke at indlede et partnerskab.

Præsentationerne viste blandt andet at medlemsorganisationerne kan have en lidt forskellig tilgang til, hvor meget vægt der lægges på også at give den potentielle partner et indblik i hvem den danske organisation er og hvad de står for.

 I pausen var der diskussion og udveksling mellem alle deltagere omkring gængse spørgsmål man stiller sig selv, når man skal afsted: 

  • Hvordan præsenterer man sig selv under et partner ID, hvor man besøger flere partnere, uden at det kommer til at lyde som om "Det er Løvens Hule"?
  • Hvordan får man sin partner til at åbne op og fortælle de mindre gode sider ved arbejdstilgange og organisationen?
  • Hvor meget skal man lave om på sig selv og sin egen kultur for at ‘please’ en anden organisation for at sikre sig et samarbejde?

Se oplæg 5 for highlights fra diskussionerne.

Endelig holdt Dansk Blindesamfund (DBS) et kort oplæg om OCTAGON metoden som et godt bud på en organisationsanalyse, der med fordel kan bruges, både når man skal lære en ny partner at kende, og som optakt til et nyt projektsamarbejde.  Efter en øvelse, samlede delte de også ud af deres erfaringer på godt og ondt om hvorfor metoden kan være en rigtig god måde at lære partneren bedre at kende på, og hvad man skal være opmærksom på for at få det optimale ud af øvelsen (se oplæg 5).

Der blev på mødet refereret til en række analyser, som indgår i en forundersøgelse ifht. kontekst, målgruppe, andre aktører og partnerens kapacitet, ligesom der blev refereret til processer der kan hjælp med at identificere målsætninger, indikatorer og lave en LFA matrix for et projekt. Formater til stakeholder analyse og LFA findes på DHs internationale hjemmeside under ’Ansøgningsformater’, og links til mere information om LFA, organisationsanalyser mv. findes på siden om –’Materialer og værktøjer’.  I er som altid velkomne til at kontakte DHs rådgivere for mere information og rådgivning, ligesom DH kan lave en workshop om de forskellige metode, hvis der er en bredere interesse for det.