Du er her:

NFDN - National Federation of the Disabled Nepal

undefined

Læs mere om NFDN på organisationens egen hjemmeside.

NFDN har eksisteret siden 1993, tre år efter at det lykkedes for Nepals demokratibevægelse at gøre Nepal demokratisk. Demokratiseringen virkede som en katalysator for organisering af civilsamfundet, herunder personer med handicap. Landet oplevede således i 1990'erne etableringen af mange "af" og "hjælp til selvhjælp" handicaporganisationer over hele landet.

I modsætning til DH's partnerorganisationer i Afrika har NFDN flere end 300 medlemsorganisationer, eftersom også mindre lokalt baserede organisationer kan blive medlemmer af NFDN. DH har samarbejdet med NFDN siden 2009.

 

Mød Devi Acharia fra en af de organisationer, DH har været med til at give en stærkere stemme

Hovedpunkter i partnerskabet

DH's samarbejde med NFDN har især fokus på at gøre organisationen stærkere og at bistå med at udvikle organisationen, så den passer til den forventede nye føderale struktur, som landets parlament lægger op til med den nye grundlov, som er undervejs i Nepal.

Samtidig vil DH bistå NFDN med at udvikle nye strategiske samarbejder, som kan medvirke til at styrke opmærksomheden omkring personer med handicap i Nepal, samt styrke personer med handicaps egne organisationer, så de kan kæmpe effektivt for rettigheder og ligestilling. Et fokus er at sikre at flere rettigheder omfattes af en revideret national handicaphandlingsplan.

Læs mere om DH's partnerskab med NFDN i DH's Strategic Plan for the International Development 2014-18 

Se hvordan Nepal Stutters' Association arbejder med selvhjælpsgrupper for landets stammere.