Du er her:

Film fra DH's udviklingsarbejde

DH har produceret en lang række film om det konkrete udviklingsarbejde i en række lav- og mellemindkomstlande. Hør om udfordringer og resultater og mød de mennesker med handicap, som det hele handler om.

I tekst, lyd og billeder kan du møde nogle af vores lokale partnere, mennesker med handicap og danske aktører i Sydafrika, Uganda og Nepal, der arbejder med at sikre mennesker med handicap deres rettigheder og muligheder for aktivt at deltage i og være en del af samfundet. På trods af alle tænkelige barrierer som fattigdom, manglende uddannelse og arbejde, seksuelle overgreb, stigmatisering og HIV/AIDS.

DH's projekter om HIV/AIDS

Lige adgang til HIV/AIDS-forebyggelse, tilbud om behandling, medicin og pleje for mennesker med handicap i udviklingslandene er en vigtig forudsætning for udvikling.

Edward Kyebambe er frivillig HIV/AIDS-rådgiver i det DH-støttede HIV/AIDS-projekt i Uganda. Han er 42 år, har et fysisk handicap, bruger krykker og går hver dag rundt og besøger de mennesker med handicap, der bor i hans lokalområde. 

Se alle DH's film om arbejdet med HIV/AIDS

 


DH's indsats for beskæftigelse for handicappede

Beskæftigelse har vist sig at være den måske væsentligste faktor, der bestemmer skæbnen for et menneske med handicap. Om livet er fattigt og uden håb - eller det modsatte.

Tag med på en kursusdag for unge med forskellige handicap i Cape Town Society for the blind. Undere Deglon fra DH’s sydafrikanske partner DWDE, fortæller om projektet.

Se alle DH's film om at skabe jobmuligheder for personer med handicap


Hjælp til flygtningen med handicap

Mennesker med handicap bliver ofte glemt i konfliktområder hvor "survival of the fittest" hersker - og når freden kommer bliver de overset og har få chancer for at opbygge et nyt liv, uden hjælp.

34-årige Lucy Otto er en af de kvinder, som har fået støtte via DH's og NUDIPU's strikkeprojekt for blinde kvinder med handicap i Gulu i Norduganda.

Se alle DH's film om at projekter blandt flygtninge med handicap


Projekter om køn og kvinder

Retten til at bestemme over egen seksualitet blandt kvinder med handicap er stadigvæk ikke sikret i udviklingslandene. Det samme gælder for lige adgang til seksuel og reproduktiv sundhed.

Sex by Choice-projektet handler om at ændre holdninger og adfærd hos både kvinderne og mændene. Projektet involverer mænd aktivt ved at gøre dem til ambassadører og fortalere for kvinders rettigheder.

Se alle DH's film om at projekter om køn og kvinders rettigheder

Film om organisationernes udviklingsarbejde

undefined

Se flere film fra udviklingsprojekterne på DH's Youtube-kanal