Du er her:

Projekt: Latrines for disabled school children in Uganda

Organisation: Dansk Handicap Forbund
Område: Uganda
Beløb: 499.289 kr.
Periode: Juli 2015 - juni 2016

Udvikling og test af prototype til handicap latrin på Kyambogo Primary School, Kampala. Projektet støtter den lokale handicaporganisation Ugandan National Action on Physical Disability i at påvirke det ugandiske ministerium for uddannelse og sport så skolebyggeri i Uganda får velfungerende handicaplatriner, og børn med fysisk handicap kan komme i skole på lige fod med andre. Målet er at udvikle og afprøve prototyper for handicaplatriner i skoler med henblik på implementering og skallering. Projektet tager udgangspunkt i den nationale strategi om at etablere tilgængelige latriner på alle offentlige skoler i Uganda. Prototyperne vil blive vurderet i forhold til den eksisterende model beskrevet i tilgængelighedsstandard, ift brugervenlighed og pris.

 

Udviklingen af latrinerne foregår i en samskabende designproces med ugandiske og danske studerende samt frivillige omkring handicaporganisationen UNAPD Uganda og lokale fagpersoner og eksperter. Det sker på en 2 ½ ugers workshop med 20-24 deltagere i Kampala.

 

Mere information om projektet:

Yderligere information kan rekvireres hos organisationen selv eller i Danske Handicaporganisationers Afdelingen for Internationalt Samarbejde.