Du er her:

FN's Verdensmål

FN's 193 medlemslande er enige om en ny verdensomspændende plan for bæredygtig udvikling. Den skal sætte dagsordenen for, hvilke forandringer verdens lande i særlig grad skal fokusere på i de næste 15 år – og hvilke resultater der skal opnås.

Den verdensomspændende plan kommer til udtryk i 17 mål og 169 delmål, som skal gælde alle verdens lande - ikke kun for udviklingslande.

Forud for målene

I år 2000 vedtog FN også nogle ambitiøse mål - otte mål for at forbedre livet i de fattigste lande. Ikke alt er lykkedes, men gennem en fælles målrettet indsats har mange mennesker markant forbedret deres levevilkår og fået højere indkomst, uddannelse og sundhed. Disse mål har deadline med udgangen af 2015, og der er derfor gennem de sidste to år blevet arbejdet et nyt sæt af erdensmål for udvikling, som afløser for de såkaldte 2015-mål. Læs Altingets artikel, der giver et overblik over hvordan er det gået med FN's otte verdensmål fra 2000: Sådan er det gået FN's verdensmål.

Læs mere

Målene

I menuen til venstre ses de 17 Verdensmål. Klik på de enkelte mål for at læse mere om selve målet og se listen af delmål.

 

Læs mere på den officielle hjemmeside for Verdensmålene og se alle målene oversat til dansk på den danske version af hjemmesiden

 

Se The Global Goals video: 'We The People' for The Global Goals

 

Læs også om Verdensmålene på Verdens Bedste Nyheders hjemmeside

Se koblingen mellem hvert enkelt mål, delmål og menneskerettigheder på Institut for Menneskerettigheders hjemmeside