Du er her:

Fremme af inklusion i dansk udviklingsbistand

Handicap på den globale udviklingsdagsorden

Med Verdensmålene og løftet om ikke at lade nogen i stikken (”Leave no one behind”) er der skabt et rum for at skabe større fokus på inklusion af mennesker med handicap. Og det er der globalt set heldigvis også en stigende grad af forpligtelse til. Det så vi med det store Global Disability Summit i London i juli 2018, som samlede en lang række regeringer, virksomheder, FN organisationer, forskningsinstitutioner og handicaporganisationer fra hele verden.

Læs om Global Disability Summit, der var arrangeret af Storbritanniens og Kenyas regering sammen med International Disability Alliance, her.

Inklusion i dansk udviklingsbistand

I forlængelse af Global Disability Summit har DH og andre nordiske handicaporganisationer støttet arbejdet med et diskussionspapir, ”Leaving No One Behind? A Nordic Movement for Change” af Andrew P. Kroglund.

Diskussionspapiret samler en række anbefalinger til hvordan Danmark, Norge, Sverige og Finland kan styrke, at landenes internationale udviklingssamarbejde efterlever løftet om ikke at lade nogen i stikken. Anbefalingerne indeholder forslag til hvordan implementeringen af Verdensmålene i dansk udviklingsbistand kan sikre, at mennesker med handicap bringes med i udviklingen frem mod 2030. Og der er inspiration at hente fra vores nordiske naboer.

Læs diskussionspapiret Leaving No One Behind? A Nordic Movement for Change.